Voorwoorden Nationale Finale Topklasse Libre 2017

Burgemeester Severijns    Henk vd Leeden    Jaap Labrujere    Ad Koolen     Hans Smetsers

Burgemeester Severijns


Biljartvereniging ‘’t Vrijthof’’ Libre is in 1982 lid geworden van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) dus zij vieren dit seizoen haar 35-jarig jubileum. Als burgemeester vind ik dit een welverdiende felicitatie waard. In de loop van de jaren is deze club uitgegroeid tot een enthousiaste groep mensen die graag biljarten maar ook samen zijn.

Op verschillende niveaus worden er geweldige prestaties gegeven. Zowel in de competitie als tijdens kampioenschappen zetten zij zich 100% in. Lokaal is ‘het kampioenschap van Oirschot’ een belangrijke wedstrijd. Het gaat niet alleen op de prestaties maar ook om de vriendschappen en het gezellig zijn samen. Je bouwt een hechte groep vrienden door je aan te sluiten bij een club!

Fantastisch dat zo’n mooie vereniging in Oirschot actief is en trouw blijft. Ik hoop dan ook dat deze biljartvereniging nog vele jaren blijft bestaan en een belangrijke bijdrage aan de Oirschotse samenleving blijft leveren.

Ik wens biljartvereniging ‘’t Vrijthof’’ een feestelijk jubileum en veel succes tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

Met vriendelijke groet,

Ruud Severijns

Burgemeester gemeente Oirschot

 

Henk van der Leeden


Hallo biljartvrienden,

Als voorzitter van Biljartvereniging ‘t Vrijthof Libre te Oirschot heet ik jullie hartelijk welkom.

Waarom dit toernooi?

Wij als vereniging bestaan 82 jaar waarvan 35 jaar lid van de KNBB. Daarom leek het ons bijzonder aardig om het Nederlands Kampioenschap Topklasse Libre Klein naar Oirschot te halen.

Wij hopen dat de beste acht spelers van Nederland er een spannende finale van gaan maken op 13, 14 en 15 januari en dat de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten.

De leden van de vereniging doen er alles aan om er een geslaagd toernooi van te maken en zij hopen dat op zondag voor de beste speler het Wilhelmus mag klinken. Daarbij wens ik vooral de spelers, arbiters, schrijvers, wedstrijdleiding en alle medewerkers een sportief en gezellig toernooi toe.

Verder wil ik namens de vereniging alle adverteerders, begunstigers bedanken voor het doen slagen van het toernooi . En ook

Frans en Petrie bedankt.

Henk van der Leeden, voorzitter Biljartvereniging ‘t Vrijthof Libre

 

Jaap Labrujere


Beste biljartliefhebber ,

Allereerst wil ik biljartvereniging “’t Vrijthof “ in Oirschot van harte feliciteren met dit mooie jubileum.

Tevens een felicitatie aan de spelers die deze finale hebben bereikt. Wij mogen niet vergeten dat er al een lange weg is afgelegd alvorens men zo’n finale bereikt. En met een lange weg bedoel ik ook veel trainer en wedstrijden spelen voordat men dit niveau bereikt heeft. Om op dit platvorm te mogen acteren is ook een bepaalde dosis talent nodig. En onder talent versta ik ook concentratie en doorzettingsvermogen want op deze weg liggen ook valkuilen en teleurstellingen.

Een finale van de topklasse libre is voor de echte carambole liefhebber genieten, persoonlijk reken ik mij ook tot deze liefhebbers en vind ik dit soort finales mooie biljartevenementen. Bij deze wil ik alle spelers en ook de organisatie een heel mooi en spannend kampioenschap toewensen, maar zeker ook een onvergetelijk biljartweekeind. Het spelen om een nationale titel heeft toch iets heel speciaals dus zeg ik met nadruk “geniet er ook van” ! Verder hoop ik dat dit kampioenschap tevens aanslaat bij onze doelgroepen zoals “jeugd, collega-bonden, vrouwen en dagspelers” en zo een bijdrage levert aan ons beleid want wij willen een biljartbond zijn waar een ieder zich thuis voelt.

Bij deze een speciaal woord van dank richting “’t Vrijthof “ in Oirschot voor de organisatie en natuurlijk alle vrijwilligers en arbiters die hieraan hun steentje bijdragen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat wij als KNBB Vereniging Carambole niet zonder de inzet van al die vrijwilligers kunnen. Tevens hoop ik dat er veel publiek aanwezig zal zijn want meestal constateren wij dat het publiek het juist bij de hogere klassen iets af laat weten. Internationaal komt deze mooie biljartvorm steeds meer onder druk te staan en is het aan ons bestuurders om er zorg voor te dragen dat het libre spel zeker in de hoogste klassen behouden blijft. Vaak wordt er tegen ons gezegd ”als die spelers de ballen aan de band krijgen is het tik , tik en eigenlijk als kijkspel niet meer zo mooi”. Mijn antwoord is dan probeer het zelf ook maar eens want dan kom je er wel achter dat juist deze spelvorm enorme discipline en concentratie vereist.

Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar de lokaalhouder en sponsoren.

Alle deelnemers wens ik veel succes toe en graag tot ziens.

Groet, Jaap Labrujere voorzitter KNBB vereniging Carambole.

 

Ad Koolen


Namens het gewest Zuid-Nederland heet ik u van harte welkom in Oorschot, midden in het Brabantse land, bekent om zijn gastvrijheid, wat u ongetwijfeld zult merken tijdens uw verblijf bij B.V. ’t Vrijthof. Deze vereniging die zoals u ziet 35 jaar bestaat en ter gelegenheid daarvan het Nederlands kampioenschap Topklasse organiseert heeft reeds meerdere malen kampioenschappen georganiseerd en zal dit ook deze keer tot ieders tevredenheid organiseren, daar ben ik van overtuigt. Ik hoop dat u spelers, maar ook de overige biljartliefhebbers niet alleen van het kampioenschap, maar ook nog tussendoor van de plaats Oorschot kunnen genieten. Ik wens u allen een aangenaam verblijf tijdens dit kampioenschap, dat u naderhand nog terug kunt kijken op een mooi en geslaagd sportweekend en dat de beste mogen winnen. Rest mij de organisatie heel veel succes toe te wensen en hun als vereniging van harte te feliciteren met dit 35 jarig bestaan.

Namens het gewestelijk bestuur, Ad Koolen.

 

Hans Smetsers


Beste biljarters en andere belangstellenden,

In het weekend van 13-14-15 januari wordt er drie dagen serieus gebiljart in Oirschot, in ’t Vrijthof. Niets bijzonders, hoor ik u zeggen, bij “de Cis” in de Molenstraat wordt er immers altijd wel gebiljart. Maar nu gaat biljartclub ’t Vrijthof er samen met Frans en Petri Smetsers  een groot feest van maken. De vereniging bestaat al meer dan 70 jaar en is dit jaar al 35 jaar officieel lid van de KNBB. Bovendien worden in ’t Vrijthof door het zeer actieve bestuur al 30 jaar het gezellige, maar spannende Oirschotse kampioenschap georganiseerd, waar vele liefhebbers graag aan deelnemen.

Natuurlijk zijn wij als districtsbestuur van Kempenland er heel trots op, dat een vereniging van ons district al zo lang serieus, maar ook op een gezellige manier met de biljartsport bezig is. Het is heel fijn dat ze dit feest kunnen vieren met een landelijke finale Topklasse libre. Dat betekent dus dat er in genoemd weekend spelers naar Oirschot komen, die op een zeer hoog niveau libre spelen. Het is helaas nu nog niet mogelijk om te zeggen, wie dat zijn. In deze tijd worden overal de voorrondes gespeeld. We hopen natuurlijk dat er een vertegenwoordiger van Kempenland bij zal zijn.

Het wordt een feest in ’t Vrijthof, dat staat vast. Kosten nog moeite en tijd worden gespaard. Er zijn flink wat sponsors gevonden om het feest financieel te ondersteunen. Een  programmaboekje is samengesteld, op een beamer zal een en ander te volgen zijn en heel Oirschot en omgeving wordt uitvoerig geïnformeerd in de plaatselijke en regionale pers. Iedereen  wordt van harte uitgenodigd om er bij te zijn en te genieten van de biljartsport op hoog niveau.

Want het biljarten staat natuurlijk wel centraal. Het gaat om het spel en uiteindelijk zal de beste speler worden gehuldigd als kampioen van Nederland in de Topklasse Libre. De eer en titel, die hij het hele jaar mag behouden en trots op mag zijn.

Wij zijn er van overtuigd, dat de organisatie van dit toernooi in goede handen is van het bestuur van biljartvereniging ’t Vrijthof . Wij wensen hen van harte proficiat met deze mijlpaal in hun bestaan en een  mooi, gezellig, spannend en sportief weekend toe, waar vele belangstellenden kunnen genieten van de mooie biljartsport.

 

Namens het bestuur van Kempenland,

Hans Smetsers, vicevoorzitter.