Voorwoorden Nationale Finale Kader derde klasse 2019

Henk vd Leeden    Ad van Mol    Ad Koolen

 

Henk van der Leeden


Hallo biljartvrienden,

Als voorzitter van Biljartvereniging ‘t Vrijthof Libre te Oirschot heet ik jullie hartelijk welkom.

Waarom dit toernooi?

Wij als vereniging bestaan 85 jaar. Daarom leek het ons bijzonder aardig om het Nederlands Kampioenschap Kader 38/2 derde klasse naar Oirschot te halen.

Wij hopen dat de beste acht spelers van Nederland er een spannende finale van gaan maken op 22,23 en 24 maart en dat de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten.

De leden van de vereniging doen er alles aan om er een geslaagd toernooi van te maken en zij hopen dat op zondag voor de beste speler het Wilhelmus mag klinken. Daarbij wens ik vooral de spelers, arbiters, schrijvers, wedstrijdleiding en alle medewerkers een sportief en gezellig toernooi toe.

Verder wil ik namens de vereniging alle adverteerders, begunstigers bedanken voor het doen slagen van het toernooi . En ook

Frans en Petrie bedankt.

Henk van der Leeden, voorzitter Biljartvereniging ‘t Vrijthof Libre

 

Ad van Mol


Welkom beste lezer in KNBB District Kempenland.

Het 85- jarig bestaan van een van onze aangesloten verenigingen is de reden dat de nationale finale van het kader 38/2 3e klasse in ons district wordt gehouden. Wij als bestuur van District Kempenland zijn hier bijzonder trots op.

Biljartvereniging ’t Vrijthof uit Oirschot bestaat 85 jaar. Om de viering van dit jubileum luister bij te zetten heeft de KNBB ingestemd met het verzoek om deze nationale finale te mogen organiseren.

Het klassieke kaderspel past goed in het plaatje ’t Vrijthof – Oirschot. Gelegen aan een prachtig, authentiek straatje in een even zo mooie rustieke, historische dorpskern ligt Café Zaal ’t Vrijthof.

Dit is het clublokaal van de jubilerende Biljartvereniging. Hier wordt je ontvangen door Frans en Petrie Smetsers. De familie Smetsers staat bekend om haar gastvrijheid en de kunst om het de bezoekers naar de zin te maken. Biljarters in de verre omtrek kennen Biljartvereniging ’t Vrijthof als een fijne, florerende vereniging.

Dat de organisatie van dit kampioenschap bij bestuur en leden van ’t Vrijthof in goede handen is, leidt geen enkele twijfel. Al vaker is ’t Vrijthof het toneel geweest van nationale biljartfinales. Voor deze gelegenheden wordt de zaal van ’t Vrijthof dan getransformeerd naar een heus biljartpaleis. Voor de deelnemers een waar genoegen om in deze finale te mogen spelen. In de landelijke voorrondes met in totaal z’n 180 deelnemers hebben de 8 beste spelers zich geplaatst voor dit weekendje Oirschot.

Het kaderspel is voor de kijker een welkome afwisseling op het (met respect) gezapige libre spelletje. Het gevecht om de ballen in en uit de vakken te spelen en het rappelleren op de lijnen is een intrigerend en uitdagend spelletje. Voor het publiek een mooie gelegenheid om van dichtbij getuige te zijn van de kaderbiljartkunst.

De verrichtingen van de spelers zijn te volgen via de website: www.biljartprof.nl district Kempenland.

Namens het districtsbestuur wil ik bestuur en leden van Biljartvereniging ’t Vrijthof van harte feliciteren met het 85-jarig jubileum en hen succes wensen bij de organisatie van dit kampioenschap. De deelnemers wens ik een sportieve strijd, mooie biljartpartijen en heel veel succes in deze nationale finale.

Ad van Mol

 

Ad Koolen


Allereerst gefeliciteerd met uw 85-jarig jubileum, wij hopen dat u straks mooie herinneringen aan dit jaar over zult houden.

Een daarvan zal ongetwijfeld de organisatie zijn van het Nederlands kampioenschap Kader 38/2 3e klasse.

Uw als deelnemers en supporters heet ik hartelijk welkom hier in het zuiden, in Brabant dat garant staat voor hartelijkheid en zijn Bourgondische sfeer, u zult daar ongetwijfeld het nodige van meekrijgen. Verder wil ik u wijzen op de mooie plaats Oirschot en niet te vergeten de prachtige omgeving. Indien u in de gelegenheid bent in de stille uren buiten de wedstrijden om probeer dan een stukje van de natuur te genieten.

Wij hopen dat u fijne dagen en mooie wedstrijden moogt bijwonen en wensen u een aangenaam verblijf in Oirschot.

Deelnemers en organisatie wij wensen u een mooi en sportief kampioenschap toe.

Namens het Gewest Zuid-Nederland,

Ad Koolen,
voorzitter.